Maaliskuun kerhoilta maanantaina 18.3.2013

Maaliskuun kerhoilta maanantaina 18.3.2013

Kaipaatko vaihtelua oppimisympäristöön? Joudutko pitämään luonnontieteiden oppitunteja muualla kuin labraluokassa? Haluaisitko ohjelmaa luonnontieteiden teemapäivään? Kaipaatko uusi välineitä kokeelliseen työskentelyyn?

Aalto-yliopiston LUMA-keskukselle Otaniemeen on rakennettu LUMARTS-oppilaslaboratorio, jota käytetään luonnontieteiden ja biotaiteiden opetukseen. Laboratorion toiminta on käynnistynyt tämän vuoden alusta ja se on tarkoitettu yläkoulujen ja lukioiden käyttöön. Laboratorion toimintaperiaate poikkeaa jonkin verran Helsingin LUMA-keskuksen (kemianluokka Gadolin, matikkaluokka Origo ja fysiikanluokka F2K) toimintatavasta. Espoon LUMARTS-laboratoriossa ryhmän toimintaa ohjaa ryhmän oma opettaja. Ryhmä saa käyttöönsä laboratorion välineistön ja opettaja suunnittelee oppituntien sisällön.
Mahdollistaaksesi oppilasryhmän kanssa tehtävän vierailun LUMARTS-laboratorioon, olet tervetullut tutustumaan laboratorion tiloihin ja välineistöön maanantaina 18.3.2013 klo 15.45 alkaen. Tällä kertaa tutustumme Kyösti Blinnikan johdolla laboratorion tiloista löytyviin elektroniikan välineisiin ja kokeilemme niillä toteutettavia oppilastöitä. Laboratorin välineistö ja työohjeet täydentyvät vähitellen eli sinulla on myös mahdollisuus esittää toiveita laboratorioon tehtävistä hankinnoista.

Kerhoillan ohjelma:

LUMA-keskus Aallon LUMARTS-laboratorio, Otakaari 7 B, http://elec.aalto.fi/fi/about/campuses/map/ , rakennus no 29

15.45-16.15 Tervetulokahvit ja avaussanat Elektra-kahviossa, Pirjo Putila

16.15 -18.30 Elektroniikkakoulutus; teoriaa ja käytäntöä, tutustutaan LUMARTS laboratorion elektroniikkasarjoihin ja niillä tehtäviin kytkentöihin, Kyösti Blinnikka

Ilmoittautuminen seuraavalla lomakkeella viimeistään perjantaina 8.3.2013.

https://docs.google.com/forms/d/1uVasaE8usl9KwZDRNuZeOmTKpwXXiPxFBLy1C7oWsXY/viewform

Huhtikuun kerhoilta torstaina 25.4.2013 Heurekassa

Torstaina 25.4.2013 järjestämme yhteistyössä Tevellan ja muiden pääkaupunkiseudun kerhojen kanssa kerhoillan Heurekassa, jossa on tällä hetkellä maailmankuulu Body Worlds -näyttely. Iltaan kutsutaan MAOL:n nykyisten jäsenten lisäksi myös matemaattisten aineiden aineenopettajiksi opiskelevia Helsingin yliopiston opiskelijoita. Lisätietoa myöhemmin, kun ohjelma tarkentuu.

Terveisin MAOL -Espoo ry:n hallitus