Casion laskinkoulutukset

Espoossa tiistaina 9.9.2014 klo 17-20
Vanttilan koululla, Nissintie 2, 02780 Espoo. Ilmoittaudu viimeistään ti 2.9.2014 seuraavan linkin kautta:

https://docs.google.com/forms/d/1s2W-TlNLHZukkeONQlU9gnIQpxg8s9N5T3GKmyNciwU/viewform

Voit osallistua myös Helsingin kerhon järjestämään tilaisuuteen
ke 27.8.2014 klo 17.00 -20.00
paikka Sibelius-lukio, Liisankatu 13, 00170 Helsinki
Ilmoittaudu Helsingin tilaisuuteen viimeistään to 21.8.2014 seuraavan linkin kautta:
Koulutuksen sisältö:
https://docs.google.com/forms/d/1iMxIDSCp_B6-KTfuWTdPIuYietCbsuK0uQ3Ng0CD9ao/viewform

Koulutuksesta saa todistuksen, joka käy monella paikkakunnalla 1⁄2 VESO-päiväksi. Koulutuksessa jokaisella on käytössään laskin kouluttajan toimesta, joten omia laskimia ei välttämättä tarvita. Koulutuksessa käytetään ClassPad Manager-ohjelmaa, jonka YTL on vahvistanut viralliseksi sähköisten yo-kirjoitusten ohjelmistoksi. Katso lisää Digabi-projektin verkkosivuilta https://digabi.fi/2014/05/classpad_manager_sahkoiseen_yokokeeseen/

Casion koulutuksen jälkeen jokainen osallistuja osaa auttaa opiskelijoitaan sekä tulevien yo-kokeiden vastaustekniikan että laskimen käytön kysymyksissä. Puolen tunnin harjoittelun jälkeen ClassPadin peruskäyttö (yhtälöiden, epäyhtälöiden ja yhtälöryhmien ratkaisu, kuvaajan piirtäminen, kulkukaavion tekeminen, nollakohtien ja ääriarvojen ratkaisu, jne.) on selvää kaikille koulutettaville ja tämän jälkeen koulutuksissa voidaan esim. ratkoa yo-koetehtäviä, keskittyä sillä hetkellä käynnissä olevien kurssien tukemiseen tai syventää sovellusten yhteiskäyttöä projektiluonteisissa tehtävissä.

Opettajilla on koulutuksen ajan käytössään ClassPad fx-CP400 laskin, mutta jos joku haluaa opiskella samat asiat läppärillä, niin suosittelen lataamaan etukäteen trial-version ClassPad Manager II – ohjelmasta osoitteesta https://edu.casio.com/freetrial/freetrial_list.php (ylin latauskohde).

Tukimuotoja:
Uusista tukimuodoista kannattaa tutustua sekä www-sivuihimme että YouTube-kanavaamme. Myös yo-koeratkaisut ja toisen asteen opintoja kertaava kirja ovat olleet suuren kiinnostuksen kohteena. YouTube-kanava fx-CP400 päivittyy kesän aikana kattamaan myös keskeiset lyhyen matematiikan laskut.
· http://www.casio-laskimet.fi/fi/
· http://www.youtube.com/channel/UCdDA_HqJmJ4jvb3SljDk0AA
· http://www.casio-laskimet.fi/fi/opettajakoulu/opetusmateriaalia/
· http://www.casio-laskimet.fi/fi/download/manuals/ClassPad_fx-CP400_ohjekirja.pdf