Tulevia koulutuksia: TI-laskinkoulutus, Arduinokoulutus ja Matemaattisia taikatemppuja

TI-laskinkoulutus: Mukana muutoksessa
Torstaina 23.10.2014 klo 17.00 – 20.00

Vanttilan koulu, Nissintie 2, 02780 Espoo
Ilmoittaudu TI:n laskinkoulutukseen viimeistään 14.10.2014 tästä.

Koulutus on suunnattu lukion pitkän ja lyhyen matematiikan, fysiikan ja kemian opettajille. Myös yläkoulun opettajat ovat tervetulleita, sillä TI-Nspire –tietokoneohjelma soveltuu myös peruskoulun matematiikan opetuksen apuvälineeksi.

 Koulutuksen sisältö:
– TI-Nspire –teknologia ja digitaaliset YO-kirjoitukset
   – Interaktiivinen luokkaverkko tietokoneiden välillä
   – matemaattisen sisällön kätevä ja joustava tuottaminen PublishView – näkymässä
   – joustavat alustaratkaisut: PC/MAC/iPad
– Symbolisen laskennan taitojen kehittämistä
   – mielenkiintoisia CAS esimerkkejä
   – kevään YO-kokeiden tehtävien läpikäyntiä
– TI-Nspire –teknologia ja luonnontieteet
   – symbolinen laskenta luonnontieteissä: yksiköt & vakiot, dynaaminen teksti
   – Uudet vernier –tuotteet, mm. langaton mittaaminen ja häiriötön paikkadata vaunuradalla
   – Luonnontieteiden parhaat animaatiotiedostot
 
Arduino-koulutus
tiistaina 4.11.2014 klo 17.00 – 19.00
LUMARTS laboratorio, Otakaari 7 B, Espoo (Otaniemen kampus)
Ohjelmointi tulee perusopetuksen opetussuunnitelmaan vuonna 2016. Aihepiiriin liittyen tutustumme Arduino Starter Kitin (lisätietoja tästä) luomiin ohjelmointimahdollisuuksiin. Sarja sopii hyvin ohjelmoinnista ja elektroniikan rakentelusta kiinnostuneille aloittelijoille, mutta myös kokeneille harrastajille.”
Ilmoittaudu tästä viimeistään 2.11.2014
 
Matemaattisia taikatemppuja
keskiviikkona 26.11.2014 Klo 17.00 – 20.30. 
Karakallion koululla, Kotkakuja 5.
 Matemaattisten taikatemppujen työpajassa nähdään, tutustutaan ja opitaan taikatemppuja joiden avulla voidaan opettaa ja havainnollistaa matematiikkaa sekä elävöittää matematiikan oppitunteja. Matemaattisilla taikatempuilla innostetaan matematiikkaan niitäkin nuoria jotka eivät “matikasta” ole pitäneet.
Työpajassa käytetään numeroita, noppia, pelikortteja ja muita tavanomaisia esineitä. Niillä tehdään taikatemppuja jotka harjaannuttavat päässälaskutaitoja, käsittelevät peruslaskusääntöjä, kerto- ja jakolaskuja, lukusuoraa, yhtälöitä, pulmatehtäviä ja muita perusmatematiikkaa hahmottavia asioita.

Ilmoittaudu tästä viimeistään perjantaina 21.11.2014.
 
Terveisin MAOL-Espoo uusi hallitus

Puheenjohtaja, Piia Pelander
Varapuheenjohtaja: Miia Muurinen
Sihteeri: Sanna-Riikka Kirkkala
Rahastonhoitaja: Johanna Nygård
Tiedottaja: Jani Koistiola

 
Jos haluat poistua postilistalta, niin vastaa tähän viestiin vapaamuotoisesti.

MATEMAATTISTEN TAIKATEMPPUJEN TYÖPAJA YLÄKOULUN JA LUKION MATEMATIIKAN AINEOPETTAJILLE

Matemaattisten taikatemppujen työpajassa nähdään, tutustutaan ja opitaan taikatemppuja joiden avulla voidaan opettaa ja havainnollistaa matematiikkaa sekä elävöittää matematiikan oppitunteja. Matemaattisilla taikatempuilla innostetaan matematiikkaan niitäkin nuoria jotka eivät “matikasta” ole pitäneet. 

Työpajan taikuus on hauskaa, viihdyttävää ja helppoa. Oppiminen ja eteenkin opettaminen voi olla hauskaa ja innostavaa! Työpajalaisille jaetaan luentomoniste jossa on pajassa opeteltavat taikatemput selityksineen.         

Työpajassa käytetään numeroita, noppia, pelikortteja ja muita tavanomaisia esineitä. Niillä tehdään taikatemppuja jotka harjaannuttavat päässälaskutaitoja, käsittelevät peruslaskusääntöjä, kerto- ja jakolaskuja, lukusuoraa, yhtälöitä, pulmatehtäviä ja muita perusmatematiikkaa hahmottavia asioita. Muita tutkittavia matematiikan osa-alueita työpajassa ovat binääriluvut, kaksilukujärjestelmä ja muut lukujärjestelmät, symmetria, todennäköisyyslaskenta, lukusarjat, topologia, jopa joukko-oppi. Työpajan temput lisäävät matemaattisen ymmärryksen lisäksi oivalluskykyä, motoriikkaa, esiintymistaitoa ja kolmiulotteista ajattelua.  

Työpajan vetäjänä on taikuri Martti Sirén.  Hän on pitänyt Matemaattisten Taikatemppujen työpajaa vuodesta 2008 lähtien muun muassa Savonlinnassa, Joensuussa, Seinäjoella, Imatralla, Raumalla, Ylivieskassa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Raahessa, Kokkolassa, Espoossa ja Helsingissä.