Matemaattisia taikatemppuja 26.11.2014

Matemaattisia taikatemppuja
keskiviikkona 26.11.2014 Klo 17.00 – 20.30. 
Karakallion koululla, Kotkakuja 5.
 Matemaattisten taikatemppujen työpajassa nähdään, tutustutaan ja opitaan taikatemppuja joiden avulla voidaan opettaa ja havainnollistaa matematiikkaa sekä elävöittää matematiikan oppitunteja. Matemaattisilla taikatempuilla innostetaan matematiikkaan niitäkin nuoria jotka eivät “matikasta” ole pitäneet.
Työpajassa käytetään numeroita, noppia, pelikortteja ja muita tavanomaisia esineitä. Niillä tehdään taikatemppuja jotka harjaannuttavat päässälaskutaitoja, käsittelevät peruslaskusääntöjä, kerto- ja jakolaskuja, lukusuoraa, yhtälöitä, pulmatehtäviä ja muita perusmatematiikkaa hahmottavia asioita.

Ilmoittaudu tästä viimeistään perjantaina 21.11.2014.
Lisätietoja matemaattisista taikatempuista saat valitsemalla ”lue lisää”
 
 MATEMAATTISTEN TAIKATEMPPUJEN TYÖPAJA YLÄKOULUN JA LUKION MATEMATIIKAN AINEOPETTAJILLE

Matemaattisten taikatemppujen työpajassa nähdään, tutustutaan ja opitaan taikatemppuja joiden avulla voidaan opettaa ja havainnollistaa matematiikkaa sekä elävöittää matematiikan oppitunteja. Matemaattisilla taikatempuilla innostetaan matematiikkaan niitäkin nuoria jotka eivät “matikasta” ole pitäneet. 

Työpajan taikuus on hauskaa, viihdyttävää ja helppoa. Oppiminen ja eteenkin opettaminen voi olla hauskaa ja innostavaa! Työpajalaisille jaetaan luentomoniste jossa on pajassa opeteltavat taikatemput selityksineen.         

Työpajassa käytetään numeroita, noppia, pelikortteja ja muita tavanomaisia esineitä. Niillä tehdään taikatemppuja jotka harjaannuttavat päässälaskutaitoja, käsittelevät peruslaskusääntöjä, kerto- ja jakolaskuja, lukusuoraa, yhtälöitä, pulmatehtäviä ja muita perusmatematiikkaa hahmottavia asioita. Muita tutkittavia matematiikan osa-alueita työpajassa ovat binääriluvut, kaksilukujärjestelmä ja muut lukujärjestelmät, symmetria, todennäköisyyslaskenta, lukusarjat, topologia, jopa joukko-oppi. Työpajan temput lisäävät matemaattisen ymmärryksen lisäksi oivalluskykyä, motoriikkaa, esiintymistaitoa ja kolmiulotteista ajattelua.  

Työpajan vetäjänä on taikuri Martti Sirén.  Hän on pitänyt Matemaattisten Taikatemppujen työpajaa vuodesta 2008 lähtien muun muassa Savonlinnassa, Joensuussa, Seinäjoella, Imatralla, Raumalla, Ylivieskassa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Raahessa, Kokkolassa, Espoossa ja Helsingissä.