Tammikuun kerhokirje

Kerhoilta: Miten opettaa ohjelmointia peruskoulussa?
MAOL-Espoo ry:n kerhoilta torstaina 12.2.2015 klo 17 alkaen Vanttilan koululla (Nissintie 2, 02780 Espoo)

Tilaisuuden alustaa matematiikan ja tietotekniikan opettaja Mikko Hirvonen, joka kertoo ohjelmoinnin opettamisen yleisestä ideologiasta, sopivista lähestymistavoista, päämääristä sekä mahdollisista kynnyksistä oppilaan näkökulmasta. Lisäksi hän tarjoaa pari vaihtoehtoista, konkreettista oppimispolkua sekä tietoa vaihtoehtoisista ohjelmointikielistä. Tämän jälkeen käymme keskustelua ja vaihdamme ideoita aihepiiriin liittyen.
Tarjolla pientä iltapalaa.
Ilmoittautuminen seuraavalla lomakkeella viimeistään 8.2.2015. Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi niin saat muistutusviestin ennen koulutusta.
http://goo.gl/forms/69Xov8JsGw

Tervetuloa viettämään teatteri-iltaa!
MAOL-Espoo ry kutsuu jäsenensä Helsingin kaupunginteatteriin katsomaan Éric-Emmanuel Schmittin näytelmää  ”Einsteinin rikos” maanantaina 16.3. klo 19.00. Näytelmän päärooleissa esiintyvät Pekka Huotari, Santeri Kinnunen ja Joachim Wigelius. Näytelmän on ohjannut Kari Heiskanen. Lisätietoja näytelmästä löydät Helsingin kaupunginteatterin nettisivuilta: http://www.hkt.fi/ohjelmisto/play.php?name=eins

Varmistat paikkasi esitykseen ilmoittautumalla oheisen linkin kautta keskiviikkoon 18.2.2015 mennessä JA maksamalla lipun jäsenhinnan 20 € yhdistyksen tilille. Vain ilmoittautuneille ja maksaneille varataan lippu näytökseen. Esitykseen on varattu 15 lippua, yksi/jäsen. Liput jaetaan osallistujille teatterin aulassa esitysiltana.

Ilmoittautumislinkki:
http://goo.gl/forms/GbCjMhNCUa

Maksun saaja: MAOL-Espoo ry
Tilinumero: FI63 1432 3000 2243 60
Viite: 1009
Summa: 20 €

 
Vuoden matemaattisten aineiden opettaja
 MAOL-Espoo ry ottaa vastaan esityksiä MAOL ry:n Vuoden matemaattisten aineiden opettajaksi. Vuoden matemaattisten aineiden opettajaksi valitaan henkilö, joka monipuolisella työllään on antanut virikkeitä työyhteisössään, edistänyt matemaattisten aineiden opetusta koulussa ja lisännyt niiden arvostusta yhteiskunnassa. Tee perusteltu ehdotus vuoden matemaattisten aineiden opettajasta MAOL-Espoo ry:n hallitukselle viimeistään keskiviikkona 11.2.2015 osoitteeseen hallitus@maol-espoo.fi. Kerho esittää vuoden matemaattisten aineiden opettajaa MAOL ry:lle.

Kannustuspalkinnot
 Teknologiateollisuus ry:n 100-vuotissäätiön 5000 euron kannustuspalkinnot ovat haettavissa. Palkinnon saajan tulee olla pääasiallisesti matematiikan opetusta edistänyt tai opetustyön tuloksena hyviä oppimistuloksia aikaan saanut henkilö tai harkinnan mukaan myös pienryhmä. Esityksiä palkittavista voivat tehdä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön edustaja, sen hallitus, Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n hallitus, sen paikalliskerhot, koulujen rehtorit ja  MAOL ry:n toiminnanjohtaja. Esityksiä palkittaviksi yläkoulun ja lukion opettajiksi vuonna 2015 pyydetään toimittamaan MAOL-Espoo ry:n hallitukselle viimeistään keskiviikkona 11.02.2015 osoitteeseen hallitus@maol-espoo.fi.
 

Ennakkotietoa tulevista tapahtumista:

 Vantaan, Espoon ja Helsingin MAOL kerhot järjestävät Fysiikan taikatemput – kerhoillan torstaina 5.3.2015. Paikkana todennäköisesti Vaskivuoren lukio. Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.