Matematiikan LUMA-luento Aallossa tiistaina 5.5.

Luennoitsija Julia Collins puhuu solmuteoriasta, matematiikasta ja neulomisesta yläkoululaisille ja lukiolaisille. Collins työskentelee Edinburghin yliopistossa paitsi luennoitsijana myös ”matematiikan popularisoijana” eli kiertää kouluissa kertomassa matematiikan iloista ja saloista, joten taatusti mielenkiintoisia aiheita luvassa. 
Tapahtumatiedot:  tiistai 5.5.2015 klo 13.00-14 ja 14.00-15 os. Otakaari 1, Espoo, sali E
PhD Julia Collins:
klo 13-14 ”Knitting and Mathematics” (sopii 8.-9.-luokkalaisille ja lukiolaisille)

Klo 14-15 ”Knot Theory” (sopii lukiolaisille tai syventäen edellistä luentoa)

Julia Collinsin luennoille opettajia pyydetään ilmoittamaan ryhmänsä 22.4. mennessä osoitteeseen
pirjo.putila@aalto.fi (koulu, ryhmän koko ja opettajan nimi).

Julia Collins is a mathematician who got her PhD in Knot Theory from the University of Edinburgh in 2011. She now works as the Mathematics Engagement Officer at Edinburgh, spreading the word about all the amazing maths research which goes on at the university, and doing undergraduate lecturing. You can often find her in cafés around town writing a blog with her sheep Haggis or working on her latest maths knitting project.

More info:
General university website: 
http://www.maths.ed.ac.uk/~jcollins/
General blog: 
https://haggisthesheep.wordpress.com/