Tietokoneavusteiset Vernier -mittausjärjestelmät peruskoulun fysiikan ja kemian opetuksessa 18.5.2015

 

Monesti voi tuntua siltä että, mitä keksisi mitattavaksi fysiikan tunnille. Joskus taas on ideoita, mitä mitata, mutta ongelmana on, miten mitata. Mittatietokoneiden käyttö monipuolistaa fysiikan ja kemian tunneilla tehtyjä mittauksia ja mahdollistaa tvt:n käytön oppitunneilla. Uuden OPS-luonnoksen mukaan mittatietokoneilla mittaaminen tulee peruskoulun puolelle, joten siihen pitäisi valmistautua.
Koulutuksessa käydään läpi mittatietokoneella mittaamisen perusteita esimerkkimittausten avulla. Osallistujien ei tarvitse olla koskaan käyttänyt mittatietokoneita, vaan tarkoitus on lähteä perusteista liikkeelle ja huomata, miten helppoa mittaaminen on. Koulutuksessa jaetaan peruskoulun fysiikan opetukseen soveltuvia työpohjia tehdyistä mittauksista. Koulutuksen vetäjinä toimivat Markku Parkkonen ja Kalle Vähä-Heikkilä.
Aika: maanantai 18.5.2015 klo 17.00- 20.00 (alussa kahvitarjoilu)
Paikka: Vanttilan koulu, Nissintie 2 , 02780 Espoo
Ilmoittautuminen tästä linkistä.