TI-Nspire CAS –ohjelmistokoulutus

TI-Nspire CAS –ohjelmistokoulutusta

Aika: 25.5. klo 14-17

Paikka: Vaskivuoren lukio

Ilmoittautuminen: olli.karkkulainen@nspire.fi

Koulutuksen tavoitteena on tukea opettajia siirryttäessä hyödyntämään tietokonetta matemaattisten aineiden opetuksessa. Uudistunut OPS, sähköiset YO-kirjoitukset ja Abitti -kurssikokeet tuovat tietokoneet myös matemaattisten aineiden arkisiksi työvälineiksi ensi syksystä alkaen. Tietokone on monipuolinen apuväline matemaattisten aineiden (MAA/MAB/FY/KE) oppimisen tukena. Nämä oppiaineet asettavat erityisvaatimuksia käytettäville työvälineille.

Texas Instrumentsin kehittämä TI-Nspire CAS-ohjelmisto (PC/MAC/iPad) sisältää kaiken samassa paketissa. TI-Nspire CAS –ohjelmisto on opiskelijoiden käytettävissä Abitti ja Digabi –ympäristöissä. Tämä säästää aikaa sekä tukee oppimista kytkemällä tekstin, kaavat, laskut ja mallikuvat dynaamisesti yhteen. Ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen ja sitä on menestyksekkäästi käytetty esimerkiksi Tanskalaisissa lukioissa jo yli viiden vuoden ajan. Ohjelmiston monipuolinen asiakirjarakenne mahdollistaa laajojenkin oppimateriaalikokonaisuuksien rakentamisen. Samoin onnistuu kätevästi koeratkaisujen kokoaminen luonnollisesti jakautuen eri tehtäviin ja useille sivuille.

Koulutuksen keskeinen sisältö: Ohjelmiston käytön perusteet, mielenkiintoiset tutkimustehtävät CAS-laskennan ja dynaamisten työvälineiden avulla,  MAY1 -kurssin esimerkkejä mm. lukujonojen ja sarjojen tutkimiseen, luonnontieteen erityistarpeita (numeerisen datan analysoiminen, luonnonvakiot, mittayksiköiden hyödyntäminen laskuissa, dynaamiset voimakuviot), korvantauksien laatiminen sähköisesti (kaavat, laskut, perustelut, reaktioyhtälöt, kuviot jne.), valmiin oppimateriaalin esittelyä (matematiikan oppituntikokonaisuudet, luonnontieteen simulaatiot), 4.2. päivityksen uudet ominaisuudet! fysiikan ilmainen 1. kurssin sähköinen kirja, ohjelmiston hankinta.

Koulutuksessa lähdetään liikkeelle perusteista, mutta koulutuksen aikana tulee varmasti uutta myös tottuneille käyttäjille. Koulutukseen osallistuvien toivotaan tuovan mukaan oman tietokoneen.

Opettajat voivat tilata ilmaisen vuosilisenssin täältä: www.education.ti.com/suomi/nspiretarjous

Lisätietoa TI-Nspire CAS –ohjelmistosta www.nspire.fi ja opettajan tietopaketti www.nspire.fi/info

Tervetuloa koulutukseen,

Olli Karkkulainen

Opettaja Martinlaakson lukio, T3-kouluttaja Texas Instruments