Tammitervehdys

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vielä on mahdollisuus ilmoittautua edellisen kerhokirjeen tilaisuuksiin. Myös vuosijuhlien ohjelmaan kaivataan edelleen lisämateriaaleja. Jos sinulla on muitakin ideoita vuosijuhliin, voi tietysti niitäkin ehdotella samaan osoitteeseen.

1. Vierailu Tapiolan kouluun 26.1.2017 klo 17.00
2. Täydennyskoulutusta
3. Vuosijuhlamuistutus

1. Vierailu Tapiolan kouluun 26.1.2017 klo 17.00

Tammikuussa teemme vierailun Tapiolan kouluun, jossa pääsemme tutustumaan koulun hienoihin peruskorjattuihin tiloihin ja koulussa käytettävään digipedagogiikkaan. Viime vuosina Tapiolan koulu on kehittänyt osaamistaan erityisesti G Suite for Education (GSE) -ympäristössä, mikä ennen tunnettiin nimellä Google Apps for Education (GAFE). Koska GSE on on tänä lukuvuonna tulossa kaikkien Espoon koulujen saataville, vierailu Tapiolan kouluun on aivan ajanhermolla etenkin espoolaisille opettajille. GSE:n voi ottaa ilmaiseksi käyttöön myös muissa kunnissa. Tapiolan koulun asiantuntevat opettajat kertovat meille sekä ympäristön hyödyntämisestä heidän koulussaan, että tarjoavat ideoita ja ajatuksia siihen, mistä GSE-ummikko voisi aloittaa ympäristöön tutustumisen.

Ilmoittaudu kouluvierailuun oheisella ilmoittautumislomakkeella 23.1.2017 mennessä:
https://goo.gl/forms/DD3bP7Ry0iZp2BEn2
Vierailun aikana nautitaan pientä iltapalaa. Koulun osoite on Opintie 1, 02100 Espoo.

2. Täydennyskoulutusta

MAOL ry järjestää yhteistyössä MAOL-Helsingin kerhon, MAOL-Espoon ja MAOL-Vantaan kanssa OPH-rahoitteisia koulutuksia sekä lukion että perusopetuksen opettajille. Koulutukset ovat avoimia myös ei-jäsenille.

Lukion koulutukset polkaistiin käyntiin kick-off-tilaisuudessa viime lauantaina 10.12. Viikin normaalikoulussa. Mukana oli yhteensä 76 koulutettavaa opettajaa pk-seudulta ja muista Etelä-Suomen kunnista. Koulutuspäivä oli oikein onnistunut ja samanlaisia koulutuksia toivotaan ehdottomasti lisää.

Peruskoulun täydennyskoulutuksen ensimmäinen päivä on vasta tammikuussa, joten siihen ehtii vielä mukaan. Voitte mainostaa koulutusta myös alakoulun opettajakollegoille. Koulutuksen sisältö soveltuu koko peruskouluun.

Täydennyskoulutus peruskoulun opettajille: Koodaus ja ohjelmointi matematiikan opetuksessa
Helsinki 21.1.2017 & 11.3.2017

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
http://www.maol.fi/koulutus/ohjelmointi-matematiikan-opetuksessa-2016-2017/

3. Vuosijuhlamuistutus

MAOL-Espoo ry juhlistaa 50. toimintavuottaan Albergan kartanossa 22.4.2017. Merkitsethän päivämäärän jo nyt kalenteriisi. Juhlaa varten kerätään valokuvia menneiltä vuosilta, joten käythän albumisi ja kansiosi läpi. Jos löydät kuvia esim. yhteisistä juhlista ja retkiltä, voit laittaa ne
sähköisesti osoitteeseen nygarjo@gmail.com tai
Espoon sisäpostina Johanna Nygård / Kaitaan koulu tai
kirjepostina Johanna Nygård, Tinanrinne 4 C 13, 02430 Masala
Muista liittää kuviin omat yhteystietosi ja pieni tarina siitä, kuka kuvat on ottanut, missä kuvat on otettu ja mistä tilanteesta on kyse.