Toukokuun kerhokirje

Toukokuun kerhokirjeessä aiheina ylioppilaiden palkitseminen ja vuosijuhlaterveiset.

Ylioppilaiden palkitseminen

MAOL-Espoo ry myöntää enintään 3 kpl maksimissaan 100 euron stipendiä matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa ansioituneille ylioppilaille. Stipendejä voidaan myöntää 1 kpl/lukio. Stipendiä voi hakea täyttämällä alla olevan linkin kautta avautuvan lomakkeen viimeistään 21.5.2017.

https://goo.gl/forms/DQ739wq5ficligh52

Terveiset vuosijuhlasta

MAOL-Espoo ry vietti 50. vuotisjuhlaansa Albergan kartanossa lauantaina 22.4.2017. Vaikka ulkona satoi milloin rakeita, milloin vettä, sisällä tunnelma oli lämmin ja välitön. Aktiivisen jäsenistömme ja senioriemme lisäksi olimme saaneet vieraiksi edustajia MAOL ry:sta, MAOL-Helsingin kerhosta, EKOAY:sta ja LUMA-keskus Aallosta.

Juhlaohjelman puheet oli suunniteltu muistelmamuotoon, ja saimme kuulla tarinoita mm. kerhon ensimmäisiltä vuosilta 60-luvun lopusta, ATK:n saapumisesta kouluihin, kerhon osuudesta taulukkokirjan synnyssä, järjestetyistä koulutuspäivistä, retkistä ja muusta ohjelmasta. Juhlapuhujamme, MAOL ry:n puheenjohtaja emerita, Irma Iho piti mielenkiintoisen esityksen MAOL:n toiminnasta. Samassa yhteydessä saimme kuulla, että Irma Iho oli palkittu MAOL ry:n liittokokouksessa kunniapuheenjohtajuudella. Onnittelut kunnianosoituksesta!

Muistelmien lisäksi nautimme lauluyhtye Hellon esittämistä upeista kappaleista, sekä Tero Närväsen esittämästä viihdyttävästä pianomusiikista. Esitykset sopivat täydellisesti juhlan henkeen ja edelleen virittivät vieraita juhlatunnelmaan. Illan tummentuessa nautimme Ravintola Factoryn buffet-illallisesta ja kakkukahveista. Ruoka vei kielen mennessään: suu söis ja vatta vetäs, vaan ei kanna hennot sääret.

Juhlahumu päättyi vapaaseen sanaan, jossa saimme kuulla juhlaamme saapuneiden edustajien tervehdykset. Yhdistyksemme ei ollut esittänyt vieraille lahjatoiveita, mutta yllätyksenä tulleet tuomiset olivat toki tervetulleita. MAOL ry:n tuoma visakoivuinen kahvipakettikotelo magneettikiinnitteisellä kahvimitalla muuntui pian puheissa “mittausjärjestelmäksi” – matikisteja, kun olemme. “Mittausjärjestelmä” on jo hyväksi koettu!

Suuret kiitokset kaikille vieraille, puhujille ja juhlajärjestelyissä mukana olleille, ja vielä kerran onnittelut 50-vuotiaalle yhdistykselle!

Seuraavassa kerhokirjeessä pääsette kurkistamaan juhlatunnelmiin kuvien kautta, sekä lukemaan juhlassa kerrottuja muistelmia.