Kevään tulevia tapahtumia

Kevät alkaa jo kolkutella ovelle ja luonto heräillä eloon talven jälkeen. Myös MAOLin tapahtumien osalta on aika herätä talvihorteesta. Keväällä on tarjolla paljon erilaisia tapahtumia, joihin voi osallistua oman kiinnostuksen ja ehtimisen mukaan.

YO-KESKUSTELUTILAISUUDET

MAOL-Helsingin kerho järjestää myös tänä vuonna perinteikkäät yo-keskustelutilaisuudet, joihin osallistuu kollegoiden lisäksi ylioppilastutkintolautakunnan kemian, fysiikan ja matematiikan jaoksen edustaja. Ilmoittaudu mukaan ja tule keskustelemaan kevään 2018 yo-tehtävistä ja samalla matikan, fysiikan ja kemian opetuksesta.

Yksityiskohtaiset tiedot näet klikkaamalla auki ilmoittautumiskupongin!

1) Kemian yo-keskustelutilaisuus

pe 16.3.2018 alkaen klo 17 Etu-Töölön lukiossa (Arkadiankatu 36, 0010 Helsinki).
Ilmoittaudu viimeistään 14.3.2018: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPbzvZYaPF_EQ4cA5mBT2mDsL5jrIfl8CbmsECOJs-8KfnMA/viewform .

2) Fysiikan yo-keskustelutilaisuus

pe 23.3.2018 alkaen klo 17 Sibelius-lukiossa (Liisankatu 13, 00170 Helsinki)
Ilmoittaudu viimeistään 21.3.2018: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0D1lmD0FwfwmvqDKiVFKxo58tVGbM6_xUULXqXdDDmu5PZg/viewform .

3) Matematiikan yo-keskustelutilaisuus

ke 28.3.2018 alkaen klo 17 Viikin normaalikoulussa (Kevätkatu 2, 00790 Helsinki)
Ilmoittaudu viimeistään 26.3.2018: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczKNxY8GUnsLFSc1-Vjr1z7EGV5Zd972mxDABUwVZX9d8sTw/viewform .

Ilmoittautumislinkit löytyvät myös Helsingin kerhon kotisivuilta
https://peda.net/yhdistykset/maolhelsinginkerhory

MATEMATIIKAN PEDAGOGINEN KAHVILA 5.4.2018

Matematiikan pedagoginen kahvila järjestetään Espoon yhteislyseon lukiossa (Hansakallio 2, 02780 Espoo) torstaina 5.4.2018. Illan keskustelun alustajina toimivat lukion opettajat Lauri Hellsten ja Terhi Korhonen, jotka mm. kertovat miten heidän kursseillaan matematiikkaa opiskellaan. Aloitamme klo 17 kahvilla ja välipalalla ja jatkamme keskusteluaiheisiin klo 17.30.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen osoitteessa: https://goo.gl/forms/LD8pniJ0IUrxaQfM2

MICRO:BIT-KOULUTUS 25.4.2018

Aika: keskiviikko 25.04.2018 klo 17.00 – n. klo 19.30
Paikka: Vanttilan koulu (Nissintie 2, 02780 Espoo), luokka 313 (3.kerros)

Kerhoillan aikana tutustumme Micro:bitin hyödyntämiseen opetuksessa. Kyseessä on laitteen esittely/käyttöönottokoulutus, joten osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta Micro:bitin käytöstä. Työskentelemme JavaScript Blocks -editorilla, eli aiempaa ohjelmointikokemusta ei välttämättä vaadita. Mukaan tarvitset oman tietokoneen ja nappikuulokkeet. Micro:bitin saat kerhoillan ajaksi käyttöösi paikan päältä.

Miksi Micro:bit?
Micro:bit on kouluille edullinen hankinta.
Micro:bitin ohjelmointiympäristö on selainpohjainen, joten erillisiä asennuksia ei tarvita.
Micro:bitille on tuotettu ohjemateriaalia, jota voidaan suoraan hyödyntää oppilaiden kanssa.
Micro:bit mahdollistaa Maker-kulttuurin sitomisen ohjelmointiin ja soveltuu näin hyödynnettäväksi esim. MOK-viikolla.
Micro:bit mahdollistaa ulkoisten virtapiirien ohjelmoinnin yksinkertaisilla välineillä, mutta siihen voidaan liittää myös erilaisia elektroniikka-alustoja.
Micro:bitit ”juttelevat” keskenään, eli niiden avulla voidaan toteuttaa esim. erilaisia pelejä.
Micro:bittiä voidaan ohjelmoida JavaScript Blocks -editorilla tai Python-editorilla, joten se soveltuu ohjelmoinnin oppimisen tueksi eri-ikäisille oppilaille.

Lisäinfoa laitteesta www.microbit.org .

Ilmoittautuminen osoitteessa: https://goo.gl/forms/Zy07GEqMvTKQV7by1

Vtt mikes-metrologia -vierailu 8.5.2018

Vierailemme VTT MIKES-Metrologiassa kuulemassa ajankohtaista infoa mm. SI-järjestelmän yksiköiden määritelmien muutoksista. Tarkempia tietoja tapahtumasta sekä ilmoittautumisohjeet päivittyvät tähän niiden varmistuttua.

Abiturienttien stipendit

There’s more! Toukokuussa jaamme perinteiseen tapaan stipendejä matemaattisten aineiden opiskelussa menestyneille abiturienteille. Tarjoamme mahdollisuuden stipendien hakemiseen kerhomme jäsenille, joten käytäthän edun hyväksesi.

MUUTA huomioitavaa

Yhdistyksen kotisivuilta http://maol-espoo.fi/ voit lukea lyhyitä kertomuksia toteutuneesta toiminnasta. Jatkossa pyrimme julkaisemaan enemmän tapahtumakuvauksia, ja tekemään toimintaamme näkyvämmäksi myös niille, jotka eivät siihen vielä aktiivisesti osallistu.

Jäsenille tulevista tapahtumista tiedottaminen hoidetaan pääasiallisesti sähköpostin kautta kerhokirjeenä. Tarkista siis, että jäsenmaksusi on hoidettu, ettet jää mistään mukavasta, suoraan omaa ammatillista kehittymistäsi tukevasta toiminnasta paitsi! 🙂

Ohjelmatoiveita voit lähettää hallitukselle osoitteella espoo@maol.fi .